IV Festa de la Ratafia de l’Anoia

Els actes tindran seu a l’Ateneu Igualadí on, el dissabte 1 de novembre a les 19:00 h. on s’iniciarà el IV concurs de Ratafies casolanes de l’anoia. Les Ratafies concursants es poden entregar al Cafè Bar l’Envelat (C/Òdena 37) on restaran exposades fins la data del concurs, o bé directament a l’Ateneu Igualadí el mateix 1 de novembre.
Un cop tancat el termini de presentació de Ratafies, el jurat iniciarà el tast i, al mateix temps, tindrà lloc una xerrada, a càrrec de Ramon Gausachs, que ens explicarà les propietats remeieres de les herbes presents en les Ratafies i altres herbes compreses en el seu llibre "Les herbes remeieres" (Rafael Dalmau ed.) que es podrà adquirir allà mateix (gràcies a la llibreria llegim?). Tot seguit es farà un tast popular de ratafia on tothom qui ho desitgi podrà tastar les Ratafies concursants i contrastar-ne el sabor.
A continuació i a expenses de la decisió del jurat es farà l’entrega de premis del IV Concurs de Ratafies de l’Anoia. Hi haurà premis pels 3 primers classificats, on destaca el primer classificat que s’emportarà un quadre kraks pintat per l’ocasió valorat en més de 300 euros.
La vetllada continuarà amb un sopar Ratafiaire al mateix vestíbul a càrrec del Cafè de l’Ateneu. El sopar tindrà un preu de 16 euros i es poden fer les reserves fins el divendres 30, escrivint a anoiaratafia@gmail.com o trucant al 630933213. Durant la sobre taula podrem gaudir de l’actuació de glosa i de cant improvisat a càrrec de Lo Ramon de Cervera i la Quarta Carlinada (Brillant, cantador - El nen de cal Jeneta, guitarra - el pubill Sagrera, trombó i cuina catalana - el Ros de plaça, trompeta, cajón i cuina catalana).
Pels que encara tinguin corda, el Bar l’envelat proposa música de taverna a càrrec de “El Cullerot de la Rau Rau” que acabaran d’amenitzar la festa fins ben entrada la nit.

La festa però, arrencarà el divendres 31 d’Octubre al bar l’Ou com balla on, seguint la línia promocional de la ratafia que proposa la festa, hi haurà una sèrie de activitats relacionades amb aquest licor. En aquest sentit, L’Ou com balla proposa un combinat a base de Ratafia te i llimona exprimida batejat amb el nom d’exerreït, el qual va tenir molt bona rebuda en l’edició de l’any passat. Durant el transcurs de la festa també hi hauran activitats variades relacionades amb la castanyada, i també alguna mostra rebuig frontal a les tradicions forasteres i globalitzadores com el Haloween.