La Festa de la Ratafia de l’Anoia

Explica la llegenda que els ratafiaires més agosarats fan el primer tast pels volts de tot sants. És per aquelles dates, que s’organitza a Igualada la Festa de la Ratafia de l’Anoia. Aquesta festa, que enguany celebrarà la 5a edició, consisteix en un concurs de Ratafies casolanes, on qualsevol Ratafiaire anoienc està convidat a presentar el seu licor. El concurs compte amb un jurat format per prestigiosos enòlegs de la comarca, que s’encarreguen de deliberar i escollir les 4 millors Ratafies d’aquell any. La Ratafia guanyadora està premiada amb un quadre de Krak’s de temàtica ratafiaire pintat per l’ocasió.

La festa també engloba altres esdeveniments relacionats amb aquest licor com són xerrades divulgatives sobre herbes i licors de la terra al bar l’envelat, un tast popular i actuacions musicals de taverna.
En la mateixa línia l’Ou com balla ens proposa la Festa de l’Eixarreït, una festa relacionada amb aquest combinat de collita pròpia. Es tracte d’una beguda a base de Ratafia, refresc de te i un raig de llimona exprimida.
Durant la darrera edició, la pastisseria Closa d’Igualada es va afegir a la festa amb la innovadora iniciativa de l’elaboració d’un exquisit mousse de Ratafia que podeu encarregar durant tot l’any.
Crònica de la III Festa de la Ratafia
Premiats del III Concurs de Ratafia de l'Anoia