IV edició de la Festa de la Ratafia de l’Anoia

El passat 1 de novembre de 2008 es va dur a terme amb èxit la IV edició de la Festa de la Ratafia de l’Anoia, una iniciativa a càrrec dels amics de la Ratafia de l’Anoia. Els actes varen ser acollits per primer any a l’Ateneu Igualadí, al qual cal agrair la seva col·laboració en dita iniciativa per un emplaçament funcional i molt adequat per la festa.

Els actes començaren amb una xerrada a càrrec de Ramon Gausachs, autor del llibre ‘Les herbes remeires’, que feu una extensa presentació sobre les herbes de la ratafia, tot destacant-ne les seves propietats remeieres i recordant alguns refranys populars sobre les mateixes.

Paral·lelament es va dur a terme el IV concurs de Ratafies casolanes de l’anoia. El jurat, format enguany per l’expert Josep Figueres i per l’artista igualadí Jordi Sanahuja i la responsable de l’Ateneu Igualadí Francina Cirera, van poder degustar la vintena de ratafies que es presentaren al concurs.

A continuació i a expenses de la decisió del jurat es va fer l’entrega de premis del Concurs. El primer premi, un quadre dels artistes Krak’s elaborat expressament per a l’ocasió, se l’endugué Jordi Balsells. El segon premi fou per a Xavier Estruch, amb un assortit de licors dels Països Catalans gentilesa de Begudes de la Terra. Finalment, el tercer amb un lot de productes de l’empresa Tastets.

La vetllada va continuar amb un sopar Ratafiaire al mateix vestíbul de l’Ateneu, on hi participaren una quarantena de persones. Durant la sobretaula es va poder gaudir de l’actuació de glosa i de cant improvisat a càrrec de Lo Ramon de Cervera i la Quarta Carlinada, que van fer una notable actuació, tot recitant corrandes crítiques i divertides de manera improvisada.

Per acabar la festa, el bar l’Envelat havia programat música de taverna a càrrec del grup “El Cullerot de la Rau Rau” que van amenitzar la festa fins ben entrada la nit.

La festa de la ratafia va tenir la seva prèvia el divendres 31 d’Octubre al bar l’Ou com balla d’Igualada, on es va poder tastar un combinat a base de Ratafia te i llimona exprimida batejat amb el nom d’eixerreït. A més hi va haver un improvisat concurs de titius.

Es pot consultar més informació de la festa, així com veure’n imatges a http://anoiaratafia.blogspot.com/.