Arriba la VI Festa de la Ratafia de l’Anoia

Un any més se celebra una nova edició de la Festa de la Ratafia de l'Anoia. Aquest esdeveniment, que enguany arriba a la sisena edició, conclou el procés l'elaboració d'aquest licor que s'inicia cada any pels volts de Sant Joan, quan els Amics de la Ratafia de l'Anoia organitzen una sortida per anar a recollir herbes en algun indret de la comarca - enguany, el destí van ser els paratges llacunencs - i sota la tutela d'algun expert ratafiaire recullen les herbes que es convertiran en l'essència del licor d'elaboració casolana.

La festa, que tindrà lloc el proper 30 d'octubre, serveix de presentació dels productes començats a crear a finals de juny, macerats durant tot l'estiu i tastats ben entrada la tardor pels vols de Tots Sants. Els actes de dissabte 30 d'octubre començaran a les set de la tarda amb una xerrada de l'historiador i eurodiputat Oriol Junqueras, que ens aportarà la seva particular perspectiva històrica sobre les tradicions més nostrades durant aquestes dates.

A continuació, se celebrarà el 6è concurs de Ratafies casolanes de l’Anoia. Les ratafies concursants es podran entregar prèviament al Cafè Bar l’Envelat (C/Òdena 37, tardes de 19 a 22) on restaran exposades fins la data del concurs, o bé directament a l’Ateneu Igualadí el mateix 30 d’octubre. Els tres primers classificats seran rebran un obsequi, entre els quals destaca el premi per al primer classificat: un quadre dels artistes igualadins Krak’s, pintat especialment per l’ocasió, valorat en més de 300 euros. Consulteu-ne les bases

La vetllada continuarà amb un tast de les ratafies participants i un sopar a l’Ateneu Igualadí (cal fer-ne la reserva a anoiaratafia@gmail.com o trucant al 630933213). Durant la sobretaula podrem gaudir de l’actuació de cant improvisat a càrrec de Lo Ramon de Cervera i la Quarta Carlinada.
El dia abans, el divendres 29 d'octubre, se celebrarà també en el marc d'aquesta diada la ja tradicional Festa de l'Eixarreït, un combinat de ratafia, te i llimona exprimida, que tindrà lloc a l’Ou com Balla a partir de la mitjanit.

Els objectius d'aquesta festa, que ja compta amb una notable tradició a la nostra comarca, són d'una banda proporcionar a les persones que han elaborat ratafia l'oportunitat de compartir els licors casolans i el seu procés d'elaboració i fer-ne un tast; i de l'altra animar tothom a participar-hi de cara a properes edicions, amb l'explicació del procés i les diverses receptes existents, ajudant a fomentar així una tradició més que nostrada a la nostra comarca que ja compta amb un lloc privilegiat en el calendari de tardor.